Incendiu la un tablou electric

1164
Pompieri Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Un scurtcircuit la tabloul electric dintr-un bloc situat în carterul Șoimul din orașul Alesd a speriat locatarii din acel bloc.

Mai precis, proprietarii au observat că din tabloul electric, situat pe casa scării, ieşea fum. La faţa locului au intervenit trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Aleșd.

Din fericire nu au fost afectate apartamentele din bloc.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a producerii evenimentului tabloul electric suprasolicitat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crișana” al judeţului Bihor reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. În acest sens:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.