Incendiu la o locuință din Aleșd, de la un scurtcircuit electric!

1378
Mașină Pompieri Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

O casă situată în cartierul Obor din orașul Aleșd a luat foc în această după-amiază. Încendiul se manifesta la acoperiș existând pericolul de extindere la întreaga locuință. 

La fața locului au ajuns de urgență două autospeciale cu apă și spumă, și o unitate SMURD de la stația de Pompieri din oraș.

Potrivit ISU Bihor, ca urmare a producerii incendiului au ars aproximativ 50 metri pătraţi acoperiş. Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la întreaga locuinţă.

Din fericire nu au fost înregistrate victime, persoane rănite ori intoxicate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor de natură electrică:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
– verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa;
– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.