Incendii în Tinăud, Homorog, Tileagd și Oradea

1495
Pompier

Marți, 11 februarie, forțele și mijloacele de intervenție ale unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihorau acționat pentru stingerea a patru incendii produse la trei gospodării și un autoturism.

Pompierii militari din cadrul Stației Aleșd, au intervenit în jurul orei 10.20, în localitatea Tinăud, unde au stins un incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe,  înainte ca flăcările să genereze pagube. Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o un coș de fum necurățat de funingine.

Câteva ore mai târziu, pompierii aceleiași subunități și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tileagd (SVSU) au fost mobilizați pe strada Romilor din localitatea Tileagd, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată de apelant, ardeau generalizat o casă compusă dintr-o singură cameră, construită pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați și anexa lipită de aceasta. Timp de aproximativ o oră, pompierii militari și voluntari au acționat cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă (două din cadrul Stației Aleșd și una din cadrul SVSU Tileagd) pentru localizarea și lichidarea incendiului, împiedicând extinderea flăcărilor la locuința învecinată.

Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de un burlan de fum neprotejat termic față de materialele combustibile, s-a soldat cu arderea locuinței și anexei, pe o suprafață totală de circa 40 de metri pătrați.

Echipajele de pompieri ale Detașamentului Salonta au intervenit în localitatea Homorog, comuna Mădăras, unde au localizat și lichidat un incendiu ce se manifesta la o construcție anexă din cadrul unei gospodării, cu risc de propagare la locuința situată în imediata proximitate.

Flăcările au afectat acoperișul anexei, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați și bunuri depozitate în interiorul acesteia.

Cercetările efectuate au indicat faptul că incendiul a fost, cel mai probabil, generat de jar sau scântei (provenite de la afumătoarea improvizată în interiorul anexei) căzute pe materiale combustibile.

Detașamentul 1 de Pompieri Oradea a fost alertat, la ora 18.43, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism care rula pe strada Făcliei din municipiu.

La sosirea echipajului de pompieri, flăcările se manifestau violent la nivelul întregului autovehicul.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric, s-a soldat cu arderea mașinii, în proporție de 80%.

Din fericire, nu au existat persoane rănite în urma evenimentelor produse.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.