În orașul Aleșd se fură și… pubele pline cu gunoi

2814

Hoţii au ajuns să fure până şi pubelele… pline cu gunoi la Aleșd. Pe drumul DN 1H Aleșd – Șinteu, au fost instalate recent pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor, însă după nici două zile acestea au fost furate.

Primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca și consilierul UDSCR, Milan Manyura au fost sesizați de locuitorii din Peștiș cu privire la faptul că, persoanele care tranzitează zona, se opresc în refugiile amenajate, pe drumul DN1H Aleșd – Șinteu și aruncă deșeurile (pungi, flacoane, ambalaje de la mâncare, sticle, hrâtii, etc.) la întâmplare.

În urma discuțiilor avute de primar cu directorul Salubrii S.A Aleșd, au fost instalate săptămâna trecută, pubele pe această porțiune de drum la km 4, km 6, km 8, km 10 și km 11. S-a dorit ca odată cu instalarea acestor pubele, ca cei care tranzitează această zonă și se opresc în aceste refugii amenajate pe această porțiune de drum, să nu mai arunce deșeurile pe marginea drumului sau în pădure.

Având în vedere faptul că, la nici două zile de la instalare, pubelele au fost deja furate, zonele în care se află pubelele au fost puse sub supraveghere, iar în cazul în care acestea vor mai fi furate, persoanele vor putea fi identificate și sancționate.

„Trebuie să fim conștienți că nu este suficient să se implice doar autoritățile locale, ci este necesar ca noi toți să fim responsabili când este vorba de protejarea mediul înconjurător. Sperăm ca toți cei care tranzitează această zonă să nu distrugă/sustragă aceste pubele și să conștientizeze că, acestea sunt necesare pentru a putea păstra această zona mai curată”, a precizat, consilierul local, Milan Manyura.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.