În Aleșd – Arbori plantați de-a lungul drumului național

610

Angajații primăriilor Oșorhei, Nojorid și Aleșd, alături de beneficiarii de ajutor social, au plantat arborii pe care cele trei unități administrativ-teritoriale le-a solicitat ca urmare a parteneriatului cu Consiliul Județean Bihor și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.

Primăria comunei Oșorhei a plantat 50 de copaci din specia Frasin, iar Primăria Nojorid, 120 de arbori din speciile Bignonia și Koelreuteria. În Aleșd au fost plantați 40 de arbori din specia Koelreuteria. Arborii au fost plantați de-a lungul DN 1 și DN 79.

Astfel de acțiuni au mai fost derulate de autoritățile locale din Municipiul Oradea și comuna Gepiu. 

11 primării fac parte din acest proiect. Primăriile Avram Iancu, Aușeu, Borod, Mădăras, Tileagd și Săcădat vor începe campaniile de plantare în următoarea perioadă. 

Vă reamintim că pe 26 octombrie, în ședința ordinară, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu DRDP Cluj în vederea plantării unor arbori pe drumurile naționale, în intravilanul localităților. DRDP Cluj pune la dispoziție arborii, cu titlu gratuit. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.