3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Holcim România și Școala de Valori lansează programul pilot “Atelierele Plus”. Proiectul pilot se adresează elevilor de clasa a 12-a și/sau absolvenților Colegiului Tehnic “Alexandru Roman” din Aleșd

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe plan local, împreună cu organizația non-profit Școala de Valori, lansează un nou proiect educațional – Atelierele Plus, ce se va desfășura în perioada 15 martie – 31 august a.c.

Proiectul pilot abordează necesitatea de sprijin pentru tinerii care intenționează să susțină examenul de Bacalaureat din anul 2021 și se adresează direct elevilor de clasa a 12-a și/sau absolvenților Colegiului Tehnic “Alexandru Roman” din Aleșd.

- Publicitate -

Ca activități, acesta presupune 42 de ședințe (peste 1.000 de ore) de meditații online pentru cei înscriși în program, la 2 materii: limba română și matematică. 

Elevii vor avea parte de o testare inițială, în baza căreia se vor forma grupe de lucru de câte 3-5 tineri, coordonate fiecare de către un profesor dedicat. Fiecare participant va avea un cont de Google Classroom, unde vor fi încărcate materialele predate, temele realizate, teste și rezultatele testărilor, precum și fișa de progres realizată de profesor.

Pe lângă cele peste 1.000 de ore de meditații online, elevii vor mai beneficia de un program de dezvoltare personală compus din cinci ateliere – trei de educație centrată pe valori și două de tip “bibliotecă vie” – spațiu online unde elevii vor cunoaște profesioniști din cadrul companiei Holcim și vor vorbi despre aspecte profesionale. Totodată, elevii vor avea parte de sesiuni individuale de consiliere motivațională.

“Atelierele Plus” vine în completarea proiectului de succes “Atelierele Holcim”, desfășurat în perioada 2015-2020 cu sprijinul Școlii de Valori. Acesta a avut drept scop susținerea educației vocaționale în rândul elevilor din comunitățile Holcim (Aleșd și Câmpulung Muscel), fiind desfășurat în parteneriat cu liceele cu profil tehnologic locale: Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” din Aleșd și Colegiul Tehnic Câmpulung.

“Proiectul Atelierele Holcim a dus la pregătirea a peste 200 de elevi din clasele liceale (a IX-a – a XII-a). Ne-am dorit, astfel, să aducem un plus de valoare educației teoretice de la școală și să ocompletăm cu sesiuni de practică în fabricile Holcim și ateliere prin care liceenii să își cunoască mai bine propria persoană, contribuind, astfel, la o integrare mai bună a tinerilor pe piața muncii”, transmit, reprezentanții Holcim România.

Despre Holcim România

Holcim România activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Grupul de companii sub umbrela Holcim România la nivel local include Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate și BCA), Geocycle România (pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare). 

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care îi îndrumă pe tineri să-și antreneze potențialul, astfel încât să-și dezvolte atitudini și comportamente prosociale, care să îi ajute în viață și în carieră. Misiunea sa este de a ajuta tinerii să devină creatorii proprilor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori, un model educațional ce implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI