Fără foc de artificii de Revelion la Aleșd

655
Artificii
 

Primăria Orașului Aleșd nu va organiza nici anul acesta focul tradițional de artificii din noaptea de Revelion așa cum a fost organizat în anii anteriori.

Potrivit reprezentanților primăriei la trecerea dintre ani, în Aleșd, nu va exista foc de artificii. Motivul este unul cât se poate de clar și de înțeles în contextul actual. Mai exact, pentru a evita aglomerarea de persoane.

În schimb Primăria Oradea a luat decizia de a organiza un foc de artificii în Piaţa Unirii din municipiu. Astfel, după o pauză de un an se reia tradiția organizării focului de artificii în centrul orașului. Deși participarea este permisă tuturor, purtarea măștii, chiar și în aer liber, rămâne obligatorie în timpul evenimentului.

„Programul evenimentelor din 31 decembrie va debuta la Oradea începând cu ora 23:00 cu muzică și o transmisie live pe ecranul din Piața Unirii, spre bucuria celor prezenți în piață. La ora 24:00 va începe focul de artificii, care va dura 8 minute. Evenimentul nu va conține concerte live sau montarea unei scene, principala atracție fiind focul de artificii. Acesta din urmă va fi lansat dinspre Statuia Mihai Eminescu, Malul Crișului Repede din zona parcării subterane”, transmit reprezentanții primăriei. 

Costurile pentru focul de artificii, asigurarea tehnicii necesare pentru desfășurarea evenimentului se ridică la 70.000 lei + TVA.  

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.