Eroul Iosif Silviu Fogoraşi comemorat la Aleșd (video)

1233
Eroul Iosif Silviu Fogoraşi comemorat la Aleșd
Foto©️ AlesdOnline

La 11 noiembrie 2003, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Aleșdeanul nostru a fost împuşcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în timpul desfăşurării unei misiuni.

Pentru faptele sale de arme, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a fost decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război. În memoria lui şi a camarazilor căzuţi în teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie a fost declarată, anul trecut, “Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii”.

La mormântul sublocotenentului erou, Iosif Silviu Fogarași din Aleșd, azi, au fost prezenți aducând omagiu, membrii familiei, reprezentanți ai Primăriei orașului Aleșd, precum și un detașament de militari din Garnizoana Oradea, care au desfășurat o ceremonie militară. După slujba religioasă reprezentatul garnizoanei Oradea și primarul orașului Aleșd au ținut o alocuțiune, după care sau depus coroane și jerbe de flori pe mormântul eroului.

Ceremonia s-a încheiat cu o defilare a detașamentului de militari.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.