1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

Eroul Iosif Silviu Fogoraşi comemorat la Aleșd (video)

La 11 noiembrie 2003, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Aleșdeanul nostru a fost împuşcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în timpul desfăşurării unei misiuni.

- Publicitate -

Pentru faptele sale de arme, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a fost decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război. În memoria lui şi a camarazilor căzuţi în teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie a fost declarată, “Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii”.

La mormântul sublocotenentului erou, Iosif Silviu Fogarași din Aleșd, azi, au fost prezenți aducând omagiu, membrii familiei, reprezentanți ai Primăriei orașului Aleșd, precum și militari din Garnizoana Oradea.

Slujba religioasă a fost oficiată de Ovidiu Ioan Bocșan, preot paroh la Biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Aleșd. La finalul ceremoniei s-au depus coroane și jerbe de flori pe mormântul eroului, din partea Primăriei, a Garnizoanei Oradea și familiei.

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,494FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI