Eroul Iosif Silviu Fogoraşi comemorat la Aleșd (video)

1571
Iosif Silviu Fogoraşi
Foto ©️ AlesdOnline
 

La 11 noiembrie 2003, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Aleșdeanul nostru a fost împuşcat, în urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat în care se afla, în timpul desfăşurării unei misiuni.

 

Pentru faptele sale de arme, sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi a fost decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler, cu însemn de război. În memoria lui şi a camarazilor căzuţi în teatrele de operaţii, ziua de 11 noiembrie a fost declarată, “Ziua Veteranilor din teatrele de operaţii”.

La mormântul sublocotenentului erou, Iosif Silviu Fogarași din Aleșd, azi, au fost prezenți aducând omagiu, membrii familiei, reprezentanți ai Primăriei orașului Aleșd, precum și militari din Garnizoana Oradea.

Slujba religioasă a fost oficiată de Ovidiu Ioan Bocșan, preot paroh la Biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Aleșd. La finalul ceremoniei s-au depus coroane și jerbe de flori pe mormântul eroului, din partea Primăriei, a Garnizoanei Oradea și familiei.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.