Echipamente noi pentru pompierii din Aleșd

161

În această săptămână, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana a fost dotat cu echipamente noi ce vor fi utilizate de pompierii militari bihoreni în misiunile de salvare a oamenilor în caz de inundații și în operațiunile de salvare de la înec, caracteristicile acestora facilitând accesul mai rapid la victime.

 

Tehnica de luptă a pompierilor militari bihoreni a fost astfel completată cu opt ambarcaţiuni de salvare în mediul acvatic ușor manevrabile și eficiente, noile dotări vizând îmbunătăţirea capacităţii de salvare a vieţii şi a gradului de protecţie a populaţiei, prin eficientizarea capacităţii de răspuns la inundaţii, asigurarea eficienţei intervenţiilor în zone greu accesibile şi modernizarea sistemului de pregătire a personalului care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic şi în zonele afectate de inundaţii.

Noile bărci pneumatice intrate în dotare sunt construite pe un sistem cu trei camere gonflabile care conferă un plus de stabilitate, dispun de o podea compactă și rezistentă, au olungime de 3 metri, lățimea de 155 centimetri și o greutate de 45 kilograme, iar șinele laterale sunt ranforsate pentru protecție ideală, dimensiunile și caracteristicile acestorafacilitând manevrabilitatea și implicit, accesul mai rapid la victime. Acest tip de barcă poate transporta patru persoane și o greutate maximă de 416 kg.

În perioada 2019-2021, pompierii militari bihoreni au desfășurat 877 de intervenții la inundații, din care 299 în anul 2019, 413 în anul 2020 și 165 în anul 2021. Cele mai multe misiuni la inundații au fost executate în lunile iunie și mai ale anului 2019 (296 misiuni), iunie și iulie ale anului 2020 (401 misiuni), respectiv în lunile mai și august 2021 (115 misiuni). De asemenea, în ultimii trei ani, echipajele de pompieri din cadrul subunităților ISU Bihor au desfășurat peste 30 de misiuni de salvare a oamenilor aflați în pericol de a se îneca în apele din județ (râuri, lacuri etc.) și de degajare a persoanelor înecate.

Cele opt bărci au fost distribuite Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, Detașamentului de Pompieri Marghita, Detașamentului de Pompieri Salonta, Secției de Pompieri Beiuș, Stației de Pompieri Ștei, Stației de Pompieri Aleșd și Gărzii de Pompieri Tinca.

 

Urmărește-ne și pe Google News