Echipamente de protecție de unică folosință donate Spitalului din Aleșd prin Fundația Comunitară Oradea

418
 

La mijlocul lunii martie Fundația Comunitară Oradea a pornit campania de strângere de fonduri Solidaritate Bihor Covid19 cu gândul să ajute comunitatea bihoreană să traverseze cât mai bine era lui Covid-19. Tot atunci, datorită incredibilei forțe a donatorilor generoși, au putut lansa rapid primele comenzi pentru video laringoscopul pentru intubații dificile Karl Storz Endoscopia, stația centrală cu zece sisteme de monitorizare pentru funcțiile vitale Nihon Kohden, iar mai târziu pentru trei aparate de ventilație mecanică Medtronic Puritan Bennett 980, echipamente în valoare totală de 632.072 lei.

 

Video laringoscopul și sistemul de monitorizare semne vitale au fost livrate deja la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, secția ATI, iar cele trei aparate de ventilație urmează să ajungă în următoarea perioadă și vor fi achitate integral la sosirea în vamă.

Reamintim că datorită unei deosebite implicări a oamenilor de bine, campania Solidaritate Bihor Covid 19 a mobilizat 1.010.365 lei. Cu ajutorul acestor donații au mai fostachiziționate și livrate:

–  kituri de testare și recoltare, consumabile testare și extensii aparatură testare pooling în valoare de 240.548 lei la Spitalul Municipal Oradea;

– echipamente de protecție de unică folosință la Spitalele din Aleșd, Marghita, Salonta și Beiuș care au însumat 84.752 lei;

10.000 de viziere medicale către unități spitalicești, medici de familie și alte instituții din Bihor, Arad, Sălaj, Satu Mare, Cluj şi Bucureşti, ca urmare a colaborării mai multor companii – RXP Advertising, Superbon, Laser Concept Design, Velineo, Zaleco, Sapient Group, Smart Distribution, Vavery Com, Clinica Medena.

De asemenea, prin intermediul Fondului de Urgență pentru Comunități Vulnerabile, inițiat de ING România și Fundația Comunitară București, sau oferit finanțări în valoare de 52.900 lei către Asociația Centrul Creștin Betania, Asociatia Filantropia Oradea și Fundatia Comunia care au distribuit pachete cu alimente și produse de igienă persoanelor vulnerabile din Bihor. Tot pentru ajutor alimentar și protejarea celor mai vulnerabili, Fundația Comunitară Oradea a obținut din partea departamentului Direcției Social Comunitare Bihor o finanțare de 20.000 lei, prin care distribuim pe o perioadă de trei luni alimente de bază familiilor din programul Fondul de burse, dar și altor familii cu dificultăți materiale.

Fundația Comunitară Oradea nu a reținut niciun procent din sumele strânse. Toate comisioanele ocazionate de operațiunile cu cardul pentru efectuarea donațiilor au fost suportate de Fundația Comunitară Oradea.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.