Din iulie, salariul lui Ioan Todoca urcă la 8.700 lei brut. Vezi noile salarii din Primăria Aleșd!

3108

Consiliul Local Aleșd a aprobat luni, noua grilă de salarizare a Primăriei şi instituţiilor subordonate, din orașul Aleșd.

Potrivit noii grile de salarizare, primarul Todoca Ioan va fi începând din iulie cel mai bine plătit angajat al primăriei orașului Aleșd, cu un salariu brut de 8.700 lei pe lună.

Cel mare mare salariu îl va avea primarul, iar cel mai bine plătit va fi Administratorul Public care va avea salariul sub cel al viceprimarului.

Viceprimarul Kajanto va duce acasă începând de luna viitoare un salariu brut de 7.250 lei.

Todoca a spus că angajații vor fi retribuiţi în funcţie de complexitatea activităţilor desfăşurate şi responsabilităţile asumate.

În acest sens, începând de luna aceasta cel mai bine plătit din Primărie va fi Administratorul Public Pantea Bogdan, care va încasa 6.670 lei brut pe lună.

Secretarului Unității Administrativ Teritoriale Lauran Nicoleta îi va reveni 6.525 lei brut pe lună. Arhitectul Șef al orașului va avea un venit egal cu cel al șefului serviciului de contabilitate, care va câştiga 5.800 lei brut pe lună.

Creşteri salariale vor fi aplicate și angajaţilor cu salarii mici, de 1.400 – 1.500 lei. Mai mult, Todoca a spus că bugetul local a fost aşezat astfel încât fondurile alocate investiţiilor să fie mai mari decât cele destinate salarizării personalului.

Noile salarii au fost crescute în urma intrării în vigoare a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, lege care permite aleșilor locali să voteze între anumite limite salariile pe care să le încaseze funcționarii și personalul contractual.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.