Digital English – sau a învăţa engleza prin aplicaţii digitale

263
Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” din Aleșd
Foto ©️ Liceul Teoretic ”Constantin Șerban”
 

În perioada 12-18 decembrie s-a desfăşurat în oraşul Sintra, Portugalia, prima mobilitate în cadrul proiectului Erasmus+, Digital English, care are ca scop deprinderea de către elevi a utilizării aplicaţiilor digitale prin intermediul smartphone-urilor şi în acelaşi timp învăţarea limbii engleze atât de necesare în momentul în care utilizăm tehnologia modernă în procesul de predare-învăţare-evaluare.

Liceul Teoretic ”Constantin Șerban” din Aleșd a fost reprezentat în această mobilitate de doamnele profesoare Antonescu Liliana şi Silaghi Antonia şi elevii: Motoca Sorana, Cazan Andrei, Fogaraşi Bogdan din clasa a XI-a şi Ioniţă Bianca din clasa a XII-a. 

​Aplicaţiile digitale utilizate în cadrul acestei mobilităţi au fost Flipaclip, Kinemaster, Flipgrid şi Stopmotion. Elevii au realizat câteva filmuleţe care vor face parte din produsul final intelectual al proiectului. Următoarea mobilitate va avea loc în Italia în martie 2022. 

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.