De Ziua României, fără paradă militară în Aleșd

603
paradă militară în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline arhivă
Ziua Nationala a Romaniei va fi sărbătorită cu totul altfel în pandemie de coronavirus. Parada militară care, în ultimii ani, aduna sute de participanți nu va mai fi organizată în acest an de Ziua României la Aleșd.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, doar în municipiul Oradea va avea loc o ceremonie militară restrânsă. Evenimentul se va desfășura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii, Municipiul Oradea, după următorul program:

12:00-12:02 – Primirea persoanei oficiale, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului în formație

12:02-12:07 – Intonarea Imnului Național al României

12:07-12:12 – Serviciu religios

12:12-12:15 – Depunerea de coroane de flori

12:15-12:20 – Plecarea persoanei oficiale / încheierea activității.

Prefectura Bihor precizează faptul că în cadrul ceremoniei vor putea depune coroane de flori doar entitățile menționate la art. 16 alin. 3 din Legea nr. 215/2016 privind Ceremoniile oficiale:

– Președintele României / Administrația Prezidențială;

– Parlamentul României;

– Guvernul României / Prefectul;

– Primarul localității;

– Președintele Consiliului Județean;

– Corp diplomatic;

– Entitatea organizatoare.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.