De 1 Martie, polițiștii vor distribui în trafic mărțișoare cu mesaje preventive create și de elevii din Aleșd

620
poliția Orașului Aleșd 8 martie~2-800x450
Foto arhivă © AlesdOnline

Duminică, 1 martie, începând cu ora 11.00, continuând tradiţia anilor precedenţi, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii împreună cu polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier și polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor alături de reprezentanții Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră vor acţiona în trafic, pe raza Municipiului Oradea și pe toate drumurile naționale din județ, pentru a oferi doamnelor şi domnişoarelor participante la trafic mărţişoare cu mesaje preventive şi recomandări utile, marcând astfel, simbolic, ziua de 1 Martie.

Cele peste 600 de mărțișoare pe care polițiștii bihoreni le vor oferi în trafic sunt realizate de elevii de gimnaziu implicați în activitățile preventive desfășurate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității în cadrul unor proiecte preventive.

Peste 600 de elevi de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu”, Liceul Teologic Baptist Emanuel, Liceul Don Orione”, Școala Gimnazială „Ioan Slavici, Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială nr.11 Oradea, Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir” din municipiul Oradea, Liceul Teoretic Constantin Șerbandin Aleșd, Școala Gimnazială Nicolae Bogdan Vașcău, Școala Gimnazială nr.1 Lăzăreni și Școala Gimnazială Aurel Pop” din Oșorhei, Școala Gimnazială „Miron Pompiliu din Ștei au creat și realizat mărțișoarele cu mesaje preventive.

Mesaj precum Viteza ucide!” Stop accidentelor rutiere!”, Centura de siguranță salvează vieți!”, Nu da sms-uri la volan!”, Atenție în trafic!”, Violența nu este o soluție!, Fii preventiv, alege siguranța!”, „Fii atent la traversare!”,Nu lăsa bunuri la vedere în autoturism! sunt atașate mărțișoarelor create manual de copii și vor fi distribuite conducătorilor auto și pietonilor de polițiștii de prevenire și rutieri bihoreni. Pe spatele fiecarui mărțișor se regăsește numele copilului care l-a realizat și școala de unde acesta provine.

                   

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.