Cum vor începe cursurile elevii Liceului Teoretic “Constantin Șerban” din Aleșd

1459
Liceul Teoretic
Foto ©️ AlesdOnline
 

“Prima zi de școală a acestui an școlar nu se va desfășura așa cum am fost obișnuiți până acum, cu multă bucurie și voie bună, cu elevi, părinți, profesori, chiar și bunici. Acum ne aflăm într-o situație cu totul inedită și provocatoare, dar ne străduim să-i primim pe elevi, fără părinți și bunici, cu entuziasm și în condiții de siguranță. Activitățile vor dura aproximativ 1-2 ore și vor include obligatoriu o instruire a elevilor în vederea respectării măsurilor de protecţie şi prevenţie a infecţiei cu SARS-CoV-2. Pe toată durata programului școlar elevii și întregul personal al școlii vor purta mască și vor respecta măsurile de protecție necesare,” a explicat pentru AlesdOnline prof. Lia Antonescu, fost inspector general, director al Liceului „Constantin Șerban”.

 

Elevii din clasele pregătitoare vor fi așteptați de către doamnele învățătoare între orele 8:00 și 8:30 în curtea Școlii Primare nr.1, de unde vor fi conduși în sălile de clasă.

Activitatea acestora va începe la ora 8:30.

Ceilalți elevi din învățământul primar vor fi îndrumați direct spre sălile de clasă astfel: elevii din clasele a II-a între orele 8:00 și 8:30 iar elevii din celelalte clase între orele 8:30 și 9:00.

Elevii din clasele a V-a vor avea acces în incinta școlii pe poarta de lângă sala de sport între orele 8:30 și 9:00De acolo vor fi îndrumați către profesorii diriginți și împreună se vor deplasa spre sala de clasă. Activitatea acestora va începe la ora 9:00.

Elevii din clasele a IX-a vor fi așteptați de către doamnele diriginte pe terenul de baschet la ora 9:30 sau ora 11:00 după cum vor fi anunțați de către acestea.

Elevii din celelalte clase, în funcție de efectivul clasei, vor avea activități în aer liber și/sau în clasă, care vor începe de la ora 8:00 sau 9:30. Diriginții vor comunica părinților ora și locul de desfășurare a mai spus, prof. Antonescu.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.