Copilărie furată – Auschwitz, trecut și prezent

315

Azi, la Liceul Teoretic „Constantin Serban” din Alesd a avut loc activitatea „Auschwitz intre trecut si prezent”.

 

Aceasta activitate este cea de a doua dintr-o serie de 4, parte integranta a proiectului „Copilarie furata” ce are ca scop educarea copiilor si tinerilor in spiritul tolerantei, al respectului fata de drepturile si libertatile omului si al acceptarii de sine si a celorlalti. Dupa o excursie la lagarul Auschwitz – Birkenau, in Polonia, elevii liceului sub indrumarea doamnelor profesoare Alina Buzle, Ramona Irimita, Mihaela Cureu si Felicia Lele au organizat o expozitie cu fotografii realizate de ei si au impartasit impresii, ganduri si sentimente din timpul vizitei. Le-a fost alaturi doamna Emilia Teszler, presedinte al Asociatiei Tikvah din Oradea.

Urmeaza alte doua activitati ale aceluiasi proiect, „Incatusati spre libertate” (27 ianuarie 2019) si „Am fost si noi la Auschwitz” ( 02 august 2019).

„Multumim Clubului Copiilor din Alesd pentru sprijin!”, transmite doamna profesoară Alina Buzle.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.