19.2 C
Aleşd
duminică, 23 iunie 2024
Blue Container Aleșd

CONCURS DE VINURI „VIILE ARDEALULUI” LA ALEȘD

 

Cultul viei și vinului la Aleșd, a renăscut datorită pasiunii unor harnici viticultori și producători de vinuri de calitate. I-am numit pe d-nii: Pusztai Alexandru, Homonai Gabor, Kojanto Pal, Torok Attila, Popa Sorin, etc., care sau străduit să ridice standardul calității vinurilor la cote înalte, rivalizând cu cele din zonele viticole tradiționale.

Recunoașterea oficială a calității vinurilor din Aleșd, a venit odată cu înființarea Asociației pomi-viticole ”Piatra Șoimului” și includerea Aleșdului pe harta zonelor viticole ale țării. La acest succes a contribuit și concursurile anuale de vinuri organizate la Aleșd, în ultimii 15 ani, ocazie în care sunt premiate cele mai valoroase vinuri înscrise în concurs provenite din Bihor și nu numai. Doar faptul că la ediția 2019 a concursului au fost jurizate peste 100 de probe este încă un argument în favoarea pasiunii nobile și a profesionalismului celor care cultivă via și produc vinul. Un rol determinant în acest complex proces de promovare a vinurilor din Aleșd în țară, îl are d-l Pusztai Alexandru președintele Asociației pomiviticole „Piatra șoimului”, care prin eforturi deosebite a reușit să organizeze la Aleșd, ediția a XX-a jubiliară a concursului de vinuri „Viile Ardealului”, care va avea loc în data de 18 mai la Complexul Turistic „Bona Villa” din Aleșd. La concurs și-au anunțat participarea producători de vinuri din soiuri nobile din vestite podgorii din Ardeal.

Sunt invitați să participe cu vinuri de calitate și producătorii din Aleșd și județul Bihor. Probele pentru concurs se prezintă în 4 sticle de 750 ml. etichetate. Taxa de participare este de 15 lei / soi înscris. Vinurile pentru concurs se depun până în data de 17 mai ora 12 la sediul concursului. Informații suplimentare la d-l Pusztai Alexandru telefon: 0733 046 901

Program: 18 mai. Orele 10 – 16 degustarea și evaluarea vinurilor de către jurii de specialiști. Ora 16 festivitatea de premiere. Ora 16 – 18 , masa festivă cu membrii juriilor și evaluarea profesională a vinurilor de concurs.

 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

35,739FaniÎmi place
1,736CititoriConectați-vă
993CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,610AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI