Comemorarea eroului sublocotenent (pm) Silviu Fogarasi în format restrâns la Aleșd. Familia a depus jerbe și coroane de flori

894
Mormântul eroului (pm) Silviu Fogorosi
Foto ©️ AlesdOnline arhivă

Ziua de 28 mai a fost dedicată comemorării eroului din Aleșd, sublocotenent (p.m.) Iosif Silviu Fogarași, primul erou căzut la datorie după cel de-al doilea război mondial, într-un teatru de operațiuni în Afganistan.

Anul acesta, ziua de Înălțare a Domnului – Ziua Eroilor, a fost marcată discret, prin săvârșirea slujbelor de pomenire în lăcașurile de cult din cadrul unităților militare. Procesiunea de comemorare la mormantul eroului sublocotenent (pm) Silviu Fogarasi, a avut loc în Cimitirul orasului Alesd.

Cu acest prilej la mormântul eroului din cimitirul orășenesc au fost prezenți la emoționante momente comemorative, militari, părintele Călin Ioniță, alături de familia eroului.

Astfel, începând cu ora 11:00, la mormantul eroului aflat în incinta Cimitirului din localitate, s-au depus jerbe și coroane de flori. Având în vedere starea de alertă în care se află România, cauzată de pandemia cu Covid 19, activitatea s-a desfășurat într-un format restrâns.

Cu toate acestea, prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea, ține să transmită un mesaj concis, cu ocazia acestei sfinte zile:

“Azi, 28 mai, sărbătorim Ziua Eroilor, prilej cu care onorăm memoria celor care și-au dat viața pentru neam și patrie, bărbați și femei care au luptat, îndurat și înfruntat situații teribile, dar niciodată nu au cedat.

Din 1920, prin Decretul-lege 1693, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii români și străini căzuți pe teritoriul țării noastre. Alegerea de a sărbători eroii în această zi are o dublă semnificație, deoarece sufletele acestora se înălță spre cer, acolo unde se odihnesc cu cei drepți”.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.