Cod galben de vânt, dar și de viscol la munte în Bihor

931

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață două alerte de cod galben galben de vânt. Una dintre acestea vizează zona montană iar cea de-a doua se referă la nord-vestul țării.

 

De joi, 17 februarie de la ora 08:00 și până vineri, 18 februarie la ora 06:00, în nord-vestul țării se vor semnala intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h”, arată meteorologii.

Meteorologii notează faptul că intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h.

Alerta vizează judeţele Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Mureş, Neamţ, Suceava şi Bistriţa Năsăud.

De asemenea joi de la ora 06:00 și până vineri la ora 20:00, va mai intra În vigoare un cod galben de viscol la altitudini mari.

„În intervalul menționat, la început în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, apoi și în restul zonei montane, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice local ninsorile vor fi moderate cantitativ”, mai transmite ANM.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.