Cetăţenii din zona Aleșd învăţaţi cum să colecteze selectiv deşeurile!

343

Luni a avut loc o întâlnire a primăriilor din zona Aleșd, pentru a discuta despre funcționarea sistemului de gestionare a deșeurilor.

În județul nostru, de un an de zile a început colectarea deșeurilor pe 5 fracții în mediul urban (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, deșeu biodegradabil și deșeu rezidual) și 4 fracții în mediul rural (cele enumerate anterior, fără biodeșeu).

In cadrul întâlnirii primarii din zona Aleșd au dezbătut care sunt pașii de urmat pentru îmbunătățirea sistemului.

„Am convenit să organizăm în perioada următoare echipe mixte, formate dintr-un reprezentant al primăriei, un reprezentant al operatorului de salubritate, Salubri, și un reprezentant Ecolect, pentru a merge prin localitățile din zonă, la pas, pentru a-i ajuta pe oameni să colecteze corect, separat. Practic, am pune accentul pe îmbunătățirea calității funcționării sistemului”, a precizat vicepreședinte Consiliului Județean, Mircea Malan, prezent la întâlnirire.

Tot în cadrul întâlnirii, s-a dezbătut posibilitatea de a introduce cea de-a cincea fracție și în mediul rural (deșeul bio).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.