3.1 C
Aleşd
miercuri, 6 decembrie 2023

Centura Aleșd în drum spre finalizare! O nouă filmare cu drona (video)

Centura Aleșdului prinde contur, iar asta se poate vedea și din cea mai recentă filmare realizată cu drona. Un utilizator YouTube a publicat un nou clip video filmat din dronă în data de 16 noiembrie 2023 care surprinde stadiul de execuție al lucrurilor.

- Publicitate -
Video ©️ Marin Marian

Așa cum AlesdOnline a mai scris, centura Aleșd este prilej de scandal între Consiliul Județean Bihor și mai mulți localnici care locuiesc pe o porțiune a străzii Octavian Goga, traversată de centură, care au cerut încă de la început ca șoseaua să nu treacă prin cartier, deschizând CJ mai multe procese. Nemulțumiți că li se „taie” curțile pentru ca șoseaua să încapă prin fața caselor, dar și pentru faptul că vor suporta deranjul și poluarea provocate de trafic, oamenii încă nu cedează și încă mai speră ca, în urma proceselor intentate Consiliului Județean, CNAIR și Guvernului, să obțină modificarea traseului, deși drumul trebuia să fie gata.

Reamintim că pe 6 septembrie, s-a deschis parțial circulația pe Centura Aleșd, pe tronsonul de drum care face legătura între localitățile Tinăud și Peștiș, de la km 3+600 până la km 5+852.

Lungimea totală a Centurii Aleșd este de 5,8 kilometri. Drumul va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd.

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco, iar valoarea totală a investiției este de 74.871.982,59 lei, fără TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în baza unui protocol de colaborare dintre Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Articole pe același subiect:

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,488FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI