Câinii comunitari rămân o problema acută a oraşului Aleșd

318
Foto © USR Aleșd

Câinii comunitari sunt o problemă în orașul Aleşd. În acest context membri ai USR Aleşd au organizat o dezbatere prin care au încercat să indentifice soluţii pentru rezolvarea problemei.

Evenimentul, desfăşurat vineri (9 noiembrie, 2018) în sala de ședințe a primăriei Aleșd, nu s-a bucurat de o prezenţă prea numeroasă a locuitorilor. Problema câinilor comunitari rămâne la fel de actuală după dezbaterea organizată de membri USR Aleşd. De altfel, cetăţenii au remarcat ineficienţa măsurilor stabilite pana în prezent la nivel local. Toate măsurile luate nu au dus la ameliorarea situaţiei maidanezilor şi nici la rezolvarea problemei. În această toamna târzie, absenta frigului a făcut ca haitele de câini să umble după împerechere, speriind mulţi aleșdeni.

Noaptea e un adevărat concert de lătrat. Cei care lucrează în schimbul doi sau trei sunt efectiv terorizaţi de haitele de câini, haite care parcă s-au înmulţit peste măsură. Am primit numeroase semnale de la aleșdeni. Cineva trebuie să rezolve această problemă, însă, cine și când?

“Vă invităm să treceţi seara, după ora 20, prin oraș, pe lângă tomberoane de gunoi, etc., pentru a vedea realitatea. Vrem să trăim într-un oraş curat şi fără pericolul câinilor. Se poate?”, este unul din mesajele primite.

căni maidanezi în Aleșd-800x589 câni maidanezi în Aleșd 2

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.