Bloc ANL cu 16 locuințe, recepţionat astăzi la Aleșd

1476
Bloc ANL Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline
 

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, astăzi, în orașul Aleșd, 16 locuințe de serviciu.

Locuințele (8 garsoniere și 8 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Arena Sportivă nr. 4, pe un regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), valoarea investiției fiind de 4.032.645,92 lei (inclusiv TVA).

Potrivit primarului orașului Aleșd, apartamentele urmează să fie repartizate în viitorul apropiat. „Beneficiarii programului sunt funcţionari publici, precum şi angajaţi din instituţii publice locale. Criteriile de atribuire urmează sa le stabilim. Astăzi a avut loc doar o recepție tehnică, urmând ca predarea obiectivului către primărie să se facă în aproximativ 30 de zile. Beneficiarii apartamentelor vor putea locui în acest bloc cinci ani cu o chirie subvenționată, timp în care beneficiarii vor putea achiziționa o altă locuință sau vor ajunge să plătească o chirie la nivelul pieței. Acest bloc nu are același regim ca și locuințele destinate tinerilor, adică nu pot fi achiziționate. Acestea sunt locuințe de serviciu”, a explicat primarul, Ioan Todoca.

Până în prezent, ANL a finalizat, în cadrul programului ”Construcția de locuințe de serviciu”, 16 apartamente în orașul Babadag (jud. Tulcea), 16 apartamente în municipiul Dorohoi (jud. Botoșani), 15 apartamente în municipiul Curtea de Argeș (jud. Argeș), 16 apartamente în municipiul Orăștie (jud. Hunedoara), 30 de locuințe în orașul Hațeg (jud. Hunedoara) și 24 de apartamente în municipiul Bistrița (jud. Bistrița-Năsăud).

De asemenea 247 de locuințe de serviciu se află în execuție efectivă în județele: Alba (22), Arad (16), Argeș (50), Călărași (30), Dolj(20), Harghita (24), Hunedoara (9), Ilfov (30), Suceava (30), Tulcea (10) și Vaslui (20).

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.