Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul ” din Aleșd AJUTĂ COPIII NEVOIAȘI

1911
Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul ” din Aleșd
Foto © AlesdOnline

În fiecare început de an școlar Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul ” din Aleșd, preot paroh Ovidiu Bocșan, continuă inițiativa de a veni în sprijinul copiilor cu situație materială precară. Și la începutul acestui an școlar biserica a donat la 10 elevi ghiozdane și rechizite școlare precum și treninguri. Selectarea copiilor s-a realizat în parteneriat cu cele două licee din oraș, prin profesorii Felicia Lele și Livia Irimescu. Această inițiativă nu este singulară. Astfel de acțiuni caritabile pentru copii, bătrâni, bolnavi se derulează în fiecare an, cu prilejul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului și cele Pascale. Pachete cu alimente, fructe, legume și îmbrăcăminte sunt distribuite la domiciliul celor năpăstuiți. Împreună cu alte instituții din oraș, sau trimis în scop caritabil camioane cu provizii alimentare și îmbrăcăminte la Complexul monahal de la Dumbrava jud. Alba și la Așezământul din Valea Plopului jud. Prahova. La îndemnul preotului paroh, familia creștină a bisericii răspunde cu promptitudine și bunăvoință la astfel de inițiative creștinești.

Aceste acțiuni se încadrează într-un amplu program de activități cultural-educative ce se desfășoară pe tot parcursul anului: În preajma Sărbătorilor Pascale se organizează pentru copii, concursuri de desen și pictură religioasă și încondeiat ouă, Lucrările premiate alcătuiesc expoziții în biserică și în școli. În aceiași perioadă se organizează Festivalul de pricesne pentru coruri de copii sub genericul „Te slăvim Isuse prin glasuri de copii”. În prima duminică din luna decembrie se desfășoară„ Festivalul de colinde și obiceiuri creștine”, aflat în acest an la ediția a VIII-a. La toate aceste activități toți copiii sunt răsplătiți cu daruri, oferite de biserică și sponsori.

Amintim de asemenea concerte de colinzi și pricesne cu prilejul sărbătorilor, pentru seniorii aleșdeni, de către corul Bisericii „ Glasul Credinței”. Nici ziua de 8 Martie nu trece ne marcată. Astfel toate femeile din biserică sunt sărbătorite și primesc flori. În curs de implementare se află o nouă inițiativă intitulată generic ”Biserica sărbătorește familia creștină”.

Cu prilejul împlinirii unor cifre semnificative de la căsătorie, 25, 30, 40, 50 de ani etc. biserica va organiza activități speciale care vor marca aceste evenimente. Prin lărgirea sferei de activități caritabile și culturale, biserica se face prezentă în viața comunității, ca un factor important de implicare socială și civică.

Nicu Răcuciu

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.