Bătaie mare pentru Primăria Aleșd. Cei 6 candidați pentru fotoliul de primar!

4330
Cei 6 candidații pentru fotoliul de primar din Aleșd
Cei 6 candidații pentru fotoliul de primar

Alegerile locale bat la ușă. După depunerea listelor de candidaturi la data limită de 18 august, ora 0:00, partidele se pregătesc de campanie electorală.

Pe 28 august începe campania electorală în care candidații la funcțiile de primar și consilier local vor expune publicului aleșdean obiectivele pe următorii patru ani.

Pentru postul de primar în Aleșd au fost depuse 6 candidaturi la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020.

Todoca Ioan Coloman – PNL
Țipțer Zeno Dănuț – PRO România
Cipleu Sorin Leontin – PSD
Bradea Sebastian – USR
Şereş Robert Nicolae – PMP
Vancea Tudorel Daniel – INDEPENDENT

Până la 19 august, birourile electorale de circumscripţie acceptă sau resping, prin hotărâre, candidaturile depuse. Urmează o perioadă de contestaţii. La 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii aduc la cunoştinţa birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

La 25 august, partidele şi alianţele comunică reprezentanţii în Biroul Electoral Central.

La 26 august are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot. Până la 27 august, primarii stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral şi asigură amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora.

Campania electorală începe în data de 28 august 2020, cu 30 de zile înainte de data alegerilor. La 26 septembrie 2020, ora 7.00, în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, se încheie campania electorală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.