Bărbatul din Aleșd care a căzut de la etajul 4 salvează mai multe vieți

3185
transplant Oradea

În weekend, mai multe vieți vor fi salvate pentru că familia bărbatului din Aleșd care a căzut de la etajul 4 aflat în moarte cerebrală a găsit tăria în cele mai grele momente să accepte prelevarea de organe în vederea transplantului.

Intervenţia de prelevare de organe a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Judeţean din Oradea şi a fost coordonată de mai multe echipe de medici. Organele bărbatului vor salva doi pacienți care erau în stare foarte gravă din cauza inimii și a ficatului și vor ajuta cel puțin patru oameni să aibă o calitate a vieții îmbunătățită. Doi nu vor mai face dializă, iar doi vor vedea. Din cauza contuziei toracice suferite prin cădere şi pentru că bărbatul era fumător, nu s-au putut preleva plămânii. În schimb, s-a prelevat cordul, care, datorită protocolului EUROTRANSPLANT, dintre România şi celelalte țări europene, a fost trimis în Germania, la Munchen, pentru a fi salvat un om de acolo. În țară, organele vor fi transportate cu avionul SMURD, fiind a doua oară când vine la Oradea.

Operația din noaptea de vineri spre sâmbătă a fost cea de-a 14-a prelevare de organe de anul acesta în Oradea.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.