Bărbat din Aleșd, reținut de polițiști după ce a furat 1.900 de lei dintr-o locuință din Oradea

1208
Reținut de polițiști
Foto caracter ilustrativ

Bănuit că ar fi sustras bani dintr-o locuință și ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o societate, reținut de polițiștii orădeni și arestat de magistrați.

Luni, 10 februarie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat un bărbat de 37 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 29 noiembrie 2019, în intervalul orar 09.00 – 09.40, ar fi pătruns într-un imobil din municipiul Oradea, pe ușa neasigurată și ar fi sustras 1.900 de lei din dormitorul locuinței.

De asemenea, acesta este bănuit că, la 26 decembrie 2019, în jurul orei 13.45, ar fi pătruns în birourile unei societăți comerciale cu sediul în Oradea, tot pe ușa lăsată neasigurată, cu intenția de a sustrage bunuri, fiind surprins de administratorul societății.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului l-au reținut pe bărbatul de 37 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Marți, 11 februarie, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a ceui în cauză.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.