Atenție, șoferi! Se ridică mașinile abandonate din Aleșd (video)

973

Maşinile abandonate pe străzile din Aleșd sunt ridicate în această perioadă, anunţă reprezentanţii Primăriei. Măsura urmăreşte eliberarea locurilor de parcare.

Primăria Aleșd a început acțiunea de eliberare a domeniului public de maşinile abandonate care încurcă circulaţia sau ocupă inutil locuri de parcare.

Deținătorii unor astfel de autoturisme sunt somați să le ridice de pe domeniul public, în termenul legal de 10 zile de la afișarea somației pe caroseria vehiculului.

Potrivit legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculului fără stăpân sau abandonat pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale, refuzul de a se conforma somației se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei.

Fiind necesară eliberarea domeniului public, la împlinirea termenului dat prin somații vehiculele vor fi ridicate, transportate și depozitate în spațiul special destinat depozitării vehiculelor fără stăpân.

În situația în care vehiculele nu vor fi revendicate de proprietarii sau de deținătorii legali în termenul prevăzut de lege, acestea vor trece în proprietatea Orașului Aleșd și vor fi valorificate în condiţiile legii.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.