Andrei Cătană: „Nu voi mai putea juca fotbal”

3421
Andrei Cătană

Lumea fotbalului bihorean, şi nu numai, s-a şocat la vestea că un tânăr fotbalist a căzut pe teren în timpul meciului din eşalonul patru dintre Crişul Aleşd şi CS Diosig Bihardioszeg.

În minutul 9, fundaşul Andrei Cătană (23 de ani) s-a prăbuşit din senin, iar intervenţia rapidă a asistentului Dorel Miere, a paramedicului Cristian Coita, urmată de cea a echipajului de pe ambulanţă, i-au salvat viaţa.

La trei săptămâni şi jumătate distanţă, Andrei Cătană este încă internat în spital, de o săptămână fiind transferat la Timişoara. La Institutul de Boli Cardiovasculare i s-a montat un defibrilator.

Defibrilatorul cardiac este un dispozitiv ce opreşte la timp aritmiile ventriculare rapide şi restaurează ritmul cardiac normal. Defibrilatorul conţine generatorul de impulsuri electrice şi sondele care fac legătura la inimă.

Mă simt mult mai bine. Ideea e că nu voi mai putea juca fotbal sau să fac sport de performanţă, dar important e că sunt bine. Nu se ştie încă sigur cauza care a produs această stare, iar testele vor continua, să vedem dacă nu este ceva genetic. Sunt şanse ca vineri să fiu externat, iar sâmbătă va fi o lună de la meci. Nu îmi mai aduc aminte mare lucru de la jocul cu Diosigul. M-am trezit duminică la Oradea în spital, şi după aceea mi s-a povestit ce s-a întâmplat. Mă consider un mare norocos că sunt în viaţă şi că am rămas fără sechele. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care au intervenit şi m-au salvat şi tuturor celor care mi-au fost alături şi s-au rugat pentru mine”, a declarat Andrei pentru bihon.ro.

Fotbalist de 14 ani la Crişul Aleşd, echipă pentru care în acest sezon a marcat şi trei goluri, Andrei va rămâne în anturajul clubului după ce recuperarea sa va fi totală. „Îl aşteptăm să revină acasă. Ne bucurăm că Andrei este bine şi ne dorim ca el să rămână alături de noi, chiar dacă nu se mai poate ca jucător. El de la 9 ani a jucat doar pentru Crişul Aleşd. Le mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit sub o formă sau alta, în special domnului primar Todoca, pentru implicarea deosebită în acest caz”, a precizat Ciprian Fogarasi, preşedintele AS Crişul Aleşd.