Aleșdean prins conducând cu 140 km/h pe DN1

943

În perioada 12 – 14 aprilie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 259 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 122.130 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 34 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate 17 infracțiuni și 13 tamponări.

115 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 63 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 13 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 12 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate cinci depășiri neregulamentare, două sancţiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 14 aprilie, la ora 10.48, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Săbolciu a fost depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, din localitatea Aleșd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 140 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, duminică, 14 aprilie, la ora 11.10, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Drăgești a fost depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din localitatea Ștei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

ATENŢIE!
– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!