Aleșdean de 47 de ani, prins băut la volan în Oradea

1199
Etilotest
Foto caracter ilustrativ
 

Bărbat din Aleșd prins băut la volan, avea o alcoolemie de 0,77 alcool pur în aerul expirat.

„Luni, 4 octombrie, la ora 06.48, pe strada Alexandru Averescu din municipiul Oradea,  polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 47 ani, din localitatea Aleșd, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.

 

De asemenea, luni, 4 octombrie, în jurul orei 22.36, pe drumul județean 674/I, în localitatea bihoreană Bunteşti, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un localnic de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală a mai spus Fărcuța.

Tot luni, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză. 

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 72de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 22.345de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute treicertificate de înmatriculare și au fost constatate două tamponări.  

22 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șase sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați șase pietoni care au traversat neregulamentar, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

 

Urmărește-ne și pe Google News