Alde Aleșd propune achiziționarea unui sistem de testare pentru COVID – 19, care să fie pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Aleșd

748

Potrivit unui comunicat transmis marţi seară, Alde Aleșd consideră a fi imperios și totodată oportun, dat fiind actuala conjunctură, achiziționarea unui sistem propriu de testare (REAL TIME PCR) pentru COVID – 19, sistem care să fie pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Aleșd. Redăm mai jos comunicatul integral transmis de reprezentanții ALDE ALEŞD:

 

În contextul crizei cu care noi toți ne confruntăm, este necesar să dăm dovadă de solidaritate, responsabilitate și unitate pentru a face față viitoarelor probleme ce s-ar putea ivi.

Dat fiind faptul că din nefericire, actuala pandemie de coronavirus face multe victime în rândul tuturor popoarelor lumii, se impune în aceste vremuri de răscruce a se lua măsurile necesare indiferent de costurile financiare, deoarece singurul obiectiv suprem constă în salvarea de vieți omenești.

Mai mult ca niciodată sprijinul și înțelegerea tuturor factorilor decidenți este necesar,  în vederea limitării acestui flagel și implicit a eradicării lui în cele din urmă.

Pe cale de consecință, pe lângă măsurile luate până în prezent de Comitetul local al Situațiilor de Urgență, Alde Aleșd consideră a fi imperios și totodată oportun, dat fiind actuala conjunctură, achiziționarea unui sistem propriu de testare (REAL TIME PCR) pentru COVID – 19, sistem care să fie pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Aleșd.  Faptul că testele se vor putea face la Aleșd înseamnă că specialiştii în sănătate vor câştiga foarte mult timp în realizarea anchetelor epidemiologice. Vom şti mult mai repede cine este infectat cu acest coronavirus, iar persoanele care au intrat în contact vor putea fi depistate şi izolate mult mai repede, ceea ce înseamnă că lanţul de transmitere a acestui coronavirus va fi întrerupt mult mai devreme.

De altfel, specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au anunţaţ că testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus este una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea Covid – 19. Dat fiind faptul că numărul persoanelor suspecte de coronavirus este în continuă creștere,  ajungând în prezent la pragul de 762 de persoane pozitivate  și din nefericire 8 decese la nivel național, se impune cu celeritate achiziționarea acestui dispozitiv de testare care va contribui la întreruperea lanțului epidemic și implicit va scurta și facilita aflarea rezultatelor în timp util, în vederea luării măsurilor care se impun.

Pe cale de consecință Alde Aleșd va propune în cadrul Consiliului local Aleșd găsirea cu celeritate a unei surse de finanțarea în vederea achiziționării cu prioritate a acestui dispozitiv atât de util și necesar în aceste vremuri de grea încercare.

Sperăm să existe înțelegere și consens politic pentru binele și interesul comunității prin găsirea tuturor mijloacelor posibile de achiziție a acestui dispozitiv de testare, deoarece numai printr-un efort colectiv vom reuși să învingem.

Nu în ultimul rând fac un apel tuturor cetățenilor la responsabilitate în sensul respectării tuturor măsurilor impuse de către organele abilitate și implicit un îndemn la solidaritate deoarece împreună suntem mai puternici în lupta cu acest inamic nemaivăzut până în prezent„.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.