ADI Ecolect a atribuit contractele de salubritate în județul Bihor. Salubri Aleşd va aduna gunoaiele din zona Aleșd

1130
Salubri din Aleșd
Foto © AlesdOnline

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect a finalizat evaluarea ofertelor depuse la licitaţia din cadrul SMID (Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor) şi a stabilit firmele câştigătoare. „Am atribuit toate loturile”, a declarat directorul ADI Ecolect, Bujor Chirilă, pentru Ebihoreanul.ro.

Potrivit acestuia, câştigătoare la aceste licitaţii sunt trei firme. Concret, în zona 1B, adică în comunele din jurul Oradiei (exceptând municipiul reşedinţă de judeţ), compania câştigătoare este RER Vest, în zona 2 (împrejurimile Aleşdului) va colecta deşeurile firma Salubri Aleşd, în timp ce în restul judeţului va opera firma AVE Bihor.

„Urmează să anunţăm şi companiile, iar apoi va fi o perioadă de contestaţii. Dacă nu vor fi depuse contestaţii, în jurul zilei de 15 ianuarie vom putea semna contractele şi estimăm că din aprilie sistemul va fi funcţional”, a declarat Chirilă.

În zona Aleşd, Salubri Aleşd (firma consiliului local al oraşului) a fost declarată câştigătoare tot în competiţie cu AVE Bihor.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.