Acoperișuri, pericol public la Aleșd (video)

2149
Foto ©️ AlesdOnline

De foarte mulți ani facem reportaje și arătăm despre pericolele pe care le reprezintă acoperișurile din Aleșd pentru pietoni și nu numai.

Azi, din nou un acoperiș stătea să cadă, din cauza vântului puternic, tabla s-a desprins, reprezentând un adevărat pericol pentru trecătorii din zonă. Pompierii au fost anunțați și au intervenit prompt. Blocul este situat pe strada Ciocârliei. 

Situația nu este una nouă, problema este că nicio autoritate nu a depus eforturi reale să oblige asociațiile de locatari sau proprietari să repare acoperișurile, așa că ele vor pica, pe bucăți, în capul oamenilor, că așa este la Aleșd. Pui în pericol viața oamenilor sau construiești pe blocuri fără să ai autorizație… nu prea se întâmplă nimic. 

În februarie 2020, acoperişul blocului Q3 din Aleșd s-a prăbuşit, peste maşinile parcate lângă imobil fără să rănească vreo persoană.

În decembrie 2020, vă spuneam că în urma vantului puternic a fost dat jos acoperisul din lemn cu invelitoare din tabla pe cca 150 mp de pe blocul situat în cartier Soimul, bloc B7 din Alesd. 

Au fost avariate si 3 autoturisme aflate in fata blocului si un geam spart la un apartament de la parter. FARA VICTIME.

În septembrie 2017, acoperişul unui alt bloc din oraș a fost smuls de vânt şi aruncat pe stradă, peste mai multe maşini în zona cunoscuta de localnici ” La Căsuța” din orașul Aleșd.

Acoperișul a fost distrus în timpul unei furtuni puternice care a durat câteva zeci de minute duminică după-amiază, vântul puternic rupând şi crengile mai multor copaci. De asemenea, mai multe autoturisme au fost avariate din cauza tencuielii desprinse de pe clădiri sau a bucăţilor de acoperiş smulse de vântul puternic.

Autoritățile în urma incidentelor care au implicat acoperisuri desprinse de vânt au cerut intrarea în legalitate a construcțiilor neautorizate.

„In atentia asociatiilor de proprietari care au acoperisuri fara autorizatie, executate de persoane fara calificare, cu incalcarea normelor legale privind calitatea in constructii.

In baza incidentelor care au implicat acoperisuri desprinse de vant si aruncate in strada pe domeniul public si peste autoturismele parcate in zona blocurilor, 05 februarie 2020 la bl. Q3 si 29 decembrie 2020 la bl. B7), Administratia locala Alesd va solicita sa luati masurile necesare pentru: verificarea stabilitatii, integritatii fizice, calitatii elementelor de ancorare in structura de rezistenta a blocului si intrarea acestora in legalitate”, au transmis la acea vreme reprezentanții primăriei.

Reprezentanții Primăriei Aleșd spun din nou că vor fi inițiate proceduri vizând urgentarea intrării în legalitate a construcțiilor tip șarpantă edificate fără proiecte tehnice și autorizații.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.