A murit jurnalistul prof. Nicu Racuciu

2301
prof. Nicu Racuciu
prof. Nicu Racuciu

Lumea presei din Bihor a primit o veste tristă. Jurnalistul prof. Nicu Racuciu a murit, duminică, la vârsta de 81 de ani.

 

Ziaristul aleșdean se confrunta cu probleme de sănătate. În ultimele zile, el a fost internat la Spitalul Județean din Oradea.

Prof. Nicu Răcuciu a fost absolvent al Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie – filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. A fost unul dintre membrii fondatori al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia a desfășurat o bogată activitate.

În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc… În anii 2001 – 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. De asemenea a fost colaborator și redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate.

Prin informațiile și materialele publicate a respectat deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale, religioase și sportive din Aleșd.

Slujba de Priveghi va avea loc luni, 21.02.2022, începând cu orele 18:00 la capela din Aleșd, iar drumul său către stele va fi încununat de slujba de Înmormântare care va începe marți, 22.02.2022, de la orele 13:00 tot la capela din Aleșd.

Redacția AlesdOnline transmite profunde condoleanțe familiei îndoliate.

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.