A murit jurnalistul prof. Nicu Racuciu

2307
prof. Nicu Racuciu
prof. Nicu Racuciu

Lumea presei din Bihor a primit o veste tristă. Jurnalistul prof. Nicu Racuciu a murit, duminică, la vârsta de 81 de ani.

 

Ziaristul aleșdean se confrunta cu probleme de sănătate. În ultimele zile, el a fost internat la Spitalul Județean din Oradea.

Prof. Nicu Răcuciu a fost absolvent al Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie – filozofie. A cochetat cu ziaristica încă din anii de dăscălie. A devenit ziarist profesionist după anii 89, când a putut să-și exprime în scris gândurile, fără cenzură. A fost unul dintre membrii fondatori al Uniunii Ziariștilor Profesioniști, Filiala Bihor, în cadrul căreia a desfășurat o bogată activitate.

În calitate de ziarist profesionist a colaborat cu mai multe publicații: Informația de Vest, Crișana Plus, Tribuna Învățământului, Cotidianul Crișana etc… În anii 2001 – 2002 a fost redactor șef al publicației „Noua Gazetă de Aleșd„. De asemenea a fost colaborator și redactor permanent al publicației AleșdOnline. Până în prezent în mapa sa profesională se află peste 5.000 de articole publicate.

Prin informațiile și materialele publicate a respectat deontologia profesională aducându-și aportul la bunul mers al vieții economice, sociale, culturale, religioase și sportive din Aleșd.

Slujba de Priveghi va avea loc luni, 21.02.2022, începând cu orele 18:00 la capela din Aleșd, iar drumul său către stele va fi încununat de slujba de Înmormântare care va începe marți, 22.02.2022, de la orele 13:00 tot la capela din Aleșd.

Redacția AlesdOnline transmite profunde condoleanțe familiei îndoliate.

 

Urmărește-ne și pe Google News