A fost preluat terenul pentru Parcul Industrial din Aleșd (foto)

1330
Foto ©️ AlesdOnline
 

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul orașului Aleșd, Ioan Todoca, au semnat astăzi, 4 noiembrie, în Aleșd, procesul verbal de predare – primire a terenului pe care va fi dezvoltatparcul industrial de pe raza UAT-ului. Astfel, terenul a trecut din proprietatea publică a orașului Aleșd în proprietatea publică a județului Bihor. 

Amplasamentul pe care va fi înființat parcul industrial are o suprafață măsurată de 8,5 hectare. Acesta este poziționat în partea de vest a orașului, la intrare în localitate dinspre Lugașu de Jos, pe partea stângă a Drumului Național 1/Drumului European E60. 

Avantajul acestui teren este proximitatea față de un drum important din județ și de utilitățile necesare funcționării parcului industrial. 

„Săptămâna viitoare vom începe lucrările necesare realizării studiului de fezabilitate și planului de urbanism în vederea realizării dotărilor parcului industrial: accesul auto din DN 1, drumurile interioare, rețele de electricitate, apă și canalizare.

Până la sfârșitul lunii martie, anul viitor, ne propunem să finalizăm toate documentele.

După contractarea lucrărilor de proiectare și execuție, în toamna anului viitor, vom începe efectiv lucrările. În vara anului 2023 vom organiza primele licitații pentru concesionarea terenurilor.

Lucrările vor fi finanțate din bugetul Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene”, a precizat președintele consiliului județean Bihor, Ilie Bolojan.

Consiliul Județean Bihor intenționează să continue realizarea parcurilor industriale din Tileagd, Săcueni și Tămășeau și să dezvolte altele noi la o distanță de 40-50 de kilometri de Municipiul Oradea, în zone care să asigure atragerea de investitori și forță de muncă.

Cele patru parcuri industriale noi urmează a fi constituite pe raza administrativ-teritorială a orașelor Aleșd și Ștei și a municipiilor Marghita și Beiuș.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.