A fost desemnat constructorul pentru platforma de deșeuri din Aleșd

849
 

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construirea celor patru puncte de colectare a deșeurilor din Municipiul Beiuș, Salonta, Marghita și orașul Aleșd. 

Astfel, lucrările vor fi executate de asocierea de firme: SC DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT SRL LIDER DE ASOCIERE – SC ANTREPRIZĂ CONSTRUCȚII EDILITARE SRL. Valoarea totală a ofertei câștigătoareeste 4.661.514,73 lei, fără TVA, iar termenul de constestații este 24.12.2021. 

Termenul maxim de execuție a fost stabilit la 120 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere a lucărilor. 

Vă reamintim că procedura de licitație pentru „Achiziţionarea lucrărilor de amenajare a patru puncte de colectare deşeuri situate în Municipiul Beiuş, Salonta, Marghita şi Oraşul Aleşd” a demarat în 31 august. 

8 firme și asocieri de firme au depus oferte pentru unul sau mai multe centre: CARIER (lotul 3), DRUMURI BIHOR (loturile 1, 2, 3, 4), DUMEXIM (loturile 1, 2, 3, 4), Asociere SPEED TRANS ALPIN și SIM RAM (loturile 1 și 2) și Asociere DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT, ANTREPRIZA CONSTRUCȚII EDILITARE. Ultimul ofertant a depus în total patru oferte separate pentru fiecare centru de colectare separată a deșeurilor.

Consiliul Județean Bihor va realiza cele patru platforme și le va dota corespunzător. Primăriile vorasigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.