7 oferte pentru Centura Aleșd

1754
Centura Aleșd
 

Astăzi, 6 septembrie, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Aleșd. 

În urma anunțului postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), au depus oferte 7 firme și asocieri de firme: (1) Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, (2) PORR Construct, (3) Asociere: Dimex – 2000 Company, SC Explan SRL, Industrial Construct Ardeal, RPM Construcții Drumuri, (4) Asociere: Dumexim, East Water Drillings, Consorzio Stabile EBG Group, (5) Asociere: Construcții Erbașu, Vahostav – SK, Drumuri Orășenești, (6) Asociere: Drum Asfalt, Trameco și (7) Asociere: Frasinul, SC Global Industrial SRL, CML RO SRL, Antrepriza de Construcții Drumuri ș Autostrăzi. 

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă, potrivit anunțului de licitație, între 108.088.961,86 și 116.628.550,99 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Vă reamintim că indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate (SF) au fost aprobați în ședința extraordinară a Consiliului Județean Bihor din data de 12 mai. Tot atunci a fost votat și culoarul de expropriere a terenurilor de pe traseul centurii.

Lungimea șoselei de centură va fi de 5,9 kilometri și va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd. Vor fi, totodată, îmbunătățite condițiile de confort și siguranță, iar poluarea generată de traficul intens de pe DN1 (E60) și DN1H va scădea semnificativ. Va fi diminuat și disconfortul locuitorilor de pe traseu. Centura intersectează și drumul județean DJ 764 Beiuș  – Aleșd și îl descarcă de traficul greu cu mărfuri provenind de la două fabrici din zonă.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Oradea a suspendat hotărârea de CL Aleșd prin care s-a avizat traseul șoselei ocolitoare a localității, până la soluționarea cauzei pe fond de către Tribunalul Bihor.

„Suspendarea Hotărârii Consiliului Local Aleșd nu afectează procedurile derulate de Consiliul Județean Bihor”, a transmis, Bianca Firezar, consilier al președintelui CJ Bihor Ilie Bolojan.

Perioada pentru evaluarea celor 7 oferte depuse în vederea proiectării și executării lucrării este de 100 de zile, a mai spus Firezar.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.