3 ofertanți pentru platforma de deșeuri din Aleșd

362
 

Luni, 27 septembrie, a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru „Achiziționarea lucrărilor de amenajare a patru puncte de colectare deșeuri situate în Municipiul Beiuș (lotul 1), Salonta (lotul 2), Marghita (lotul 3) și orașul Aleșd (lotul 4)”. 

Au depus oferte 8 firme și asocieri de firme pentru unul sau mai multe centre: CARIER (lotul 3), DRUMURI BIHOR (loturile 1, 2, 3, 4), DUMEXIM (loturile 1, 2, 3, 4), Asociere SPEED TRANS ALPIN și SIM RAM (loturile 1 și 2) și Asociere DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT, ANTREPRIZA CONSTRUCȚII EDILITARE. Ultimul ofertant, a depus în total patru oferte separate pentru fiecare centru de colectare separată a deșeurilor. 

Menționăm că cele patru centre au fost incluse individual în aceeași procedură simplificată de licitație. Fiecare firmă sau asociere de firme interesată a avut posibilitatea de a licita pentru un singur sau mai multe loturi. 

Procedura de atribuire a fost lansată la data de 31 august 2021, obiectul licitației fiind execuția lucrărilor la cele patru puncte de colectare. Conform anunțului, valoarea totală estimată este de 5.272.957,35 lei, fără TVA, iar termenul maxim de execuție este de 120 de zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere a lucărilor. 

Consiliul Județean Bihor va realiza cele patru platforme și le va dota corespunzător. Primăriile vorasigura condițiile necesare exploatării acestor centre de colectare separată a deșeurilor și vor crea regulamentul prin care acestea vor putea deservi și alte unități administrativ-teritoriale. Fiecare cetățean va putea depozita, cu titlu gratuit, pe o perioadă de minim 3 ani, toate acele categorii de deșeuri care nu sunt ridicate de către operatorul de salubritate.

În fiecare centru vor fi amplasate câte 12 containere pentru colectare separată a următoarelor tipuri de deșeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie-carton, lemn, mobilier, vegetale, resturi din construcții și deșeuri care au un conținut periculos.

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.