1.5 C
Aleşd
joi, 7 decembrie 2023

24 de ani de închisoare pentru bărbatul din Aleșd care și-a UCIS ambele concubine

Bărbatul din Aleșd care și-a omorât a doua concubină după ce a ieșit din penitenciarul în care executa pedeapsa pentru uciderea altei femei cu care locuise, își va petrece următorii 24 de ani după gratii. Curtea de Apel din Oradea a menținut hotărârea pronunțată în iunie de Tribunalul Bihor, prin care bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, la care s-au adăugat 1441 de zile – restul neexecutat din prima condamnare de 15 ani.

- Publicitate -

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Venţel Iosif, împotriva sentinţei penale nr. 102 din data de 25 iunie 2020 pronunţate de către Tribunalul Bihor, pe care o menţine în totalitate. În baza art. 424 alin. 3 Cod procedură penală cu referire la art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa aplicată durata măsurii arestării preventive la zi”, se arată în sentința de marți a Curții de Apel Oradea.

Sentința Tribunalului Bihor din 25 iunie 2020 în cazul lui Iosif Vențel

Termenii reci, juridici, ascund o situație crudă, greu de înțeles, a unui individ aflat la a doua crimă. Bărbatul de 48 de ani a ucis două femei, concubine ale sale, pentru prima faptă executându-și deja o parte din pedeapsă.

Pe 11 martie 2008, bărbatul a ucis-o cu mai multe lovituri de cuțit pe concubina sa, o femeie alături de care creștea nu mai puțin de 8 copii. După 10 ani de concubinaj plini de violență, concubina îl părăsise pe bărbat, iar acesta a încercat să o convingă să revină lângă el.

Cearta a sfârșit într-o baltă de sânge, bărbatul lovind-o cu cuțitul și cu un topor de mai multe ori. Printr-o sentință rămasă definită la Înalta Curte de Casație și Justiție, bărbatul a fost condamnat la 15 ani pentru omor. În ciuda faptei grave, ucigașul a fost lăsat liber în ianuarie 2018, beneficiind de recursul compensatoriu pentru condițiile “necorespunzătoare” din închisoare. 402 zile de detenție i-au fost scăzute în acest fel din pedeapsă.

După doi ani, a doua crimă

La aproape doi ani de la eliberare, bărbatul a lovit din nou, tot în cartierul Obor din Aleșd. În noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2019, bărbatul și-a bătut concubina, după care a strâns-o de gât până aceasta și-a dat ultima suflare.

Crima a fost comisă ”pe fondul unui conflict spontan”, au stabilit anchetatorii care l-au trimis în judecată pentru omor calificat. Instanța a ținut cont de antecedentele ucigașului și l-a condamnat la 20 de ani de închisoare, la care au fost adăugate și cele 1441 de zile neexecutate din prima pedeapsă.

Soluția nu l-a mulțumit pe bărbat, care a declarat apel, respins însă de Curtea de Apel Oradea, scrie bihorjust.ro.

Și unul dintre fii, condamnat pentru crimă

Cutremurător este faptul că și unul dintre fiii bărbatului i-a călcat acestuia pe urme. Pe 24 august 2018, I.D.V, pe atunci în vârstă de 21 de ani, şi-a sugrumat concubina, mamă a doi copii, după care i-a tăiat și tendoanele genunchilor ca să fie sigur că nu va putea ieși din casă. Crima s-a petrecut după ce s-au certat, femeia anunțându-l că vrea să plece la muncă în străinătate.

În ianuarie 2019, tânărul a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru violență în familie raportat la infracțiunea de omor.

Iată ce spuneau la acea vreme locuitorii din orasul Aleșd despre crima care a îngrozit tot cartierul Obor:

- Publicitate -
- Publicitate -
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

34,498FaniÎmi place
1,746CititoriConectați-vă
20CititoriConectați-vă
44CititoriConectați-vă
1,520AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI