16 cadre medicale din cadrul Spitalului Orășenesc Aleșd au intrat în contact cu persoana confirmată pozitiv

4361
spitalul orășenesc alesd
Foto © Primăria orașului Aleșd

Duminică, 29 martie 2020, în cadrul Spitalului Orășenesc Aleșd a fost declanșată o anchetă epidemiologică după ce o persoană internată cu simptome de pneumonie a fost confirmată cu Covid-19 în urma testării la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

În urma anchetei au fost identificate 16 cadre medicale care au intrat în contact cu persoana confirmată pozitiv. Acestora li s-au prelevat probe pentru testare COVID-19 și a fost dispusă măsura de autoizolare la domiciliu.

În unitatea medicală din Aleșd a fost aplicată dezinfecția terminală a spațiilor și în cursul zilei de astăzi, 30 martie 2020, un medic epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bihor se va deplasa  la fața locului pentru verificări, în vederea dispunerii de măsuri pentru siguranța pacienților internați și personalului spitalului.

 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.