Adeverințe de muncă false, pentru evitarea carantinei, depistate la frontiera de vest

453

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni au depistat doi cetăţeni români care au încercat să evite instituirea măsurii de carantinare, prezentând la controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, adeverințe de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, false. 

 

​În cursul zilei de 05.12.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, doi cetățeni români, bărbaţi, domiciliaţi pe raza județului Bihor.

Cu ocazia verificării pe lângă documentele de călătorie, aceștia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, adeverințe simplificate de muncă emise de angajatori din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri. 

​În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cu această ocazie s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau de pe teritoriul Ungariei, neavând calitatea de lucrători transfrontalieri întrucât nu şi-au desfăşurat activitatea în zona de frontieră.

​În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

 
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.