3 destine salvate prin bunăvoinţa unei familii din Bihor care a fost de acord cu donarea de organe

536
Medici Bihor
 

Încă 3 destine salvate prin transplant de ficat şi rinichi, prin bunăvoinţa unei familii din judeţul Bihor care a fost de acord cu donarea de organe.

 

În această dimineaţă, s-a încheiat la Spitalul Judetean de Urgenta Oradea o nouă prelevare de organe. Familia unei paciente de 62 de ani, diagnosticată în moarte cerebrală, a oferit din suferinţa lor altor oameni, necunoscuţi, şansa la o viaţă mai bună.
“Mulţumesc familiei care a înţeles, în cele mai dificile momente, să ofere o rază de lumină pentru alte familii cu rude aflate în suferinţă pe listele de aşteptare. Purtând în suflet o dragoste mare, care dura de 47 de ani şi având o familie cu 5 copii, soţul pacientei a găsit puterea de a lua decizia dificilă, dar atât de generoasă şi plină de iubire de a dărui altor oameni o şansă la viaţă. Sunt momente care te încarcă de emoţii puternice şi te mobilizează să faci totul pentru semenii tăi. Mulţumesc tuturor colegilor pentru dăruirea şi profesionalismul pe care le demonstrează în fiecare zi, precum şi conducerii spitalului pentru susţinerea activităţii de transplant. DA pentru VIAŢĂ!”, a declarat Dr.Carmen Pantiș– coordonator de transplant la Spitalul Judetean de Urgenta Oradea, coordonator regional ANT.

Efortul şi dedicarea echipei de la spitalul din Oradea au fost preluate de echipele de prelevare ale Spitalul Sf. Maria Bucuresti (Dr. Alexandru Martiniuc, Dr. Ana Stănilă, as. Liliana Mareş) şi ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Cluj (Dr. Liviu Constantin, Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Radu Eniu), care au încheiat cu succes încă o “verigă” din lungul lanţ de la speranţă la viaţă. Transplantul de ficat se realizează la Spitalul Sf. Maria Bucuresti din Bucureşti, iar cele de rinichi la ICUTR Cluj.

 
 
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.