Marea Britanie introdusă în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic. Cei care se întorc în România vor intra în carantină timp de 14 zile, cu excepția celor vaccinați

400
Aeroport
Foto ©️ hepta.ro
 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a plasat Marea Britanie din zona galbenă în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, din cauza creșterii rapide a infecțiilor datorate tulpinii indiene de coronavirus (B.1.617.2).

Toți cetățenii care vin în România din Marea Britanie vor intra în carantină 14 zile, începând cu 1 iunie. Exceptate vor fi persoanele vaccinate. De precizat că persoanele care intră în carantină își pot face un test PCR, iar dacă acesta iese negativ, pot ieși din carantină după 10 zile.

Măsura de carantină nu se va aplica în cazul persoanelor vaccinate anti-Covid, celor care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, cu prezentarea obligatorie a unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în țară.

Hotarare-CNSU-nr-35-din-29.05.2021

Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.