7 C
Aleşd
vineri, 24 martie 2023

Weekend plin de misiuni pentru pompierii bihoreni!

Urmărește-ne și pe Google News

În interval de două zile (12 – 13.11.2016), pompierii militari au desfăşurat 69 de misiuni operative, dintre care două operaţiuni de stingere a incendiilor, o misiune de salvare a unei persoane, o operaţiune de înlăturare a efectelor meteorologice periculoase, opt misiuni de recunoaştere în teren a obiectivelor din raioanele de intervenţie ale subunităţilor şi 57 de intervenţii pe linia acordării primului ajutor calificat.
Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, în jurul orei 17.50, forţele de intervenţie ale Staţiei de Pompieri Ştei au fost alertate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată pe strada Andrei Mureşanu din localitate, eveniment generat, cel mai probabil, de un coş de fum necurăţat de funingine.
Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi acţiunii operative a echipajelor de pompieri militari, incendiul nu s-a soldat cu pagube, arzând doar funinginea din interiorul coşului de fum.

- Publicitate -

În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20.55, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Salonta au intervenit în municipiu, pe Drumul Naţional 79B, unde au localizat şi lichidat un incendiu izbucnit la un autoturism.
În urma incendiului, stins de echipajele de intervenţie în aproximativ 10 minute, au ars materialele combustibile din compartimentul motor şi aproximativ 50% din bordul autoturismului.
Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit, determinat de un conductor electric defect.

Duminică, 13 noiembrie 2016, între orele 09.25 – 09.45, pompierii Detaşamentului 1 Oradea au acţionat în municipiu, pe strada Piaţa 1 Decembrie pentru degajarea unui copac doborât de vântul puternic pe un trotuar.

În jurul orei 18.10, în urma unui apel primit prin intermediul numărului unic 112, forţele de intervenţie ale aceleiaşi subunităţi au fost mobilizate pe strada Moreni din Oradea, unde, utilizând accesoriile din dotare, au pătruns în apartamentul în care apelantul preciza că o persoană s-ar putea afla într-o situaţie de urgenţă. În locuinţă, pompierii militari au găsit-o pe proprietară imobilizată la pat şi prezentând probleme de sănătate. Echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea prezent la faţa locului a acordat septuagenarei îngrijiri medicale, transportând-o ulterior la spital.

În dimineaţa zilei de luni, 14.11.2016, în jurul orei 06.10, echipajele Secţiei de Pompieri Beiuş au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul unei case din localitatea Tărcaia.
Pompierii militari au localizat şi lichidat cu operativitate incendiul, generat cel mai probabil de un coş de fum deteriorat, limitând pagubele la circa şapte metri pătraţi de scândură din structura acoperişului.

Tot in perioada 12 – 13.11.2016, echipajele SMURD Bihor au desfăşurat 57 de misiuni, acţionând pentru acordarea îngrijirilor necesare unui număr de 50 de persoane care prezentau diferite afecţiuni medicale şi victimelor celor şapte accidente rutiere la care au fost solicitate să intervină se arată în comunicatul ISU CRIȘANA.

- Publicitate -
- Publicitate -
 
 

URMĂREȘTE-NE ȘI PE

32,763FaniÎmi place
1,768CititoriConectați-vă
41CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

ULTIMELE ȘTIRI