Unde votăm la alegerile parlamentare în funcție de reședință sau domiciliu

425
Unde votăm duminică, 6 decembrie, în funcție de reședință sau domiciliu:

• Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ teritorială în care și-a stabilit domiciliul, votează numai la secția de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, respectiv la secția de votare la care este arondat.

• Alegătorul care a fost omis din lista electorală permanentă a secției de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are domiciliul este înscris în lista electorală suplimentară.

• Alegătorul care în ziua votării se află în unitatea administrativ-teritorială în care și-a stabilit reședința, alta decât cea de domiciliu, votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are reședința, indiferent de data stabilirii acesteia. În acest caz, alegătorii care nu au formulat cereri privind înscrierea în Registrul electoral cu adresa de reședință conform art. 42 alin. (l) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, sunt înscriși în lista electorală suplimentară.

• În cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială, decât cea unde și-a stabilit domiciliul sau reședința, poate vota Ia orice secție de votare, sub condiția ca aceasta să se afle în cadrul circumscripției electorale județene (județul Bihor) unde și-a stabilit domiciliul sau reședința. În acest caz, alegătorul este înscris în lista electorală suplimentară.

• Alegătorul care are domiciliul și reședința în aceeași unitate administrativ-teritorială, poate vota fie la secția de votare unde este înscris în lista electorală permanentă, fie la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are reședința, în acest ultim caz, fiind înscris în lista electorală suplimentară.

• Alegătorul care deține o dovadă de reședință al cărei termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie — 6 decembrie 2020, își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020 în circumscripția electorală unde și-a stabilit reședința, cu aplicarea corespunzătoare a alin. (3), (4) sau (5) ultima teză, după caz.

Pentru a afla la ce secție de votare sunteți arondat, accesați www.registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care vă puteți exprima opțiunea electorală.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.