Situația programărilor privind vaccinarea împotriva Covid-19 în județul Bihor. În Aleșd sunt 1.414 locuri disponibile pentru luna martie

764
Vaccinare Covid-19 în Aleșd
Foto ©️ AlesdOnline

Programările se efectuează în funcție de disponibilul de vaccinuri, în ordinea înscrierii, iar pentru etapa II se pot efectua prin:

Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;

Angajatorul efectuează introducerea în sistem, dar programarea se face de către fiecare angajat, individual, în baza CNP și a numărului de telefon, atât pentru prima doză, cât și pentru rapel.

Modificarea programării se poate efectua doar cu anularea celei inițiale, existând însă riscul să nu mai fie locuri disponibile pentru o nouă programare. Platforma nu permite efectuarea de programări duble/multiple.

Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

Persoanele de peste 65 de ani se pot programa direct pe baza CNP, fără să creeze cont.

Persoanele cu afecțiuni cronice se pot programa individual pe baza CNP, iar verificarea se face automat în baza de date a CNAS. Dacă nu figurează în baza de date a CNAS, persoana trebuie să contacteze medicul de familie sau medicul curant.

Pentru medicii de familie nu mai e necesară semnătura electronică pentru a crea cont, platforma e legată la baza de date a Colegiului Medicilor.

Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale.

Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani.

Persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu, de pe raza orașului Aleșd, se pot adresa Direcției de Asistență Socială Alesd pentru programare la vacccinare împotriva COVID-19. Pentru detalii sunați la tel: 0259 342 539

Prin call center la numărul de telefon: 0214 144 459, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

Prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Date statistice județul Bihor

Numărul total de persoane care s-au programat la nivelul judetului Bihor: 30.298 persoane

Numărul total de persoane care au anulat programarea: 982 persoane

Prin dispoziția CNCAV s-a deschis o nouă perioadă de înscriere, începand cu 1 martie, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor. În județul Bihor se vor deschide 5 noi fluxuri (2 pentru profesori și 3 pentru populație).

Disponibilitate programări pentru luna martie (la data de 22.01.2021, ora 12.00)

  • Oradea – nu exista locuri disponibile la nici unul din cele 2 centre de vaccinare, sunt epuizate toate locurile pana în 21 martie.
  • Valea lui Mihai – 672 locuri disponibile
  • Salonta – 1307 locuri disponibile
  • Aleșd – 1414 locuri disponibile
  • Ștei – 1843 locuri disponibile
Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.