Concurs foto – În obiectiv: Natura!

186
 

Asociația Administrația Ariei Protejate Muntele Șes organizează un concurs de fotografii, deschis tuturor fotografilor amatori sau profesioniști, dar și iubitorilor de natură cu vârsta peste 16 ani.

 

„Scopul concursului este de a crește gradul de cunoaștere și de conștientizare a importanței ariilor naturale protejate, subliniind de ce trebuie să le gestionăm durabil. Tema fotografiilor trebuie să fie natura din Muntele Șes, sub toate formele ei: peisaje, specii de animale și plante, tradiția și istoria comunităților locale”, anunță George Togor, președintele Asociației Administrația Ariei Protejate Muntele Șes. Potrivit acestuia, fiecare autor poate înscrie un număr maxim de trei fotografii în fiecare din lunile concursului. Fotografiile trebuie să fie originale, de calitate bună, cu dimensiunea minimă de 1,2 MB și dimensiunea maximă de 10 MB, cu cel puțin 2000 pixeli pe cea mai lungă lungime.

„Nu se acceptă editări sau manipulări masive ale imaginii, colaje de imagini, elemente și metode de editare care schimbă sau denaturează sensul fotografiei sau realitatea. Aplicațiile trimise pot fi respinse dacă există bănuiala că imaginea nu este originală, a fost realizată astfel încât este posibil ca legislația privind fauna sălbatică sau cerințele privind bunăstarea animalelor să fi fost încălcate, speciile sau habitatele protejate au fost compromise, imaginea a fost realizată într-un mod iresponsabil”, menționează George Togor.

Aplicațiile pot fi trimise pe e-mail, la adresa [email protected], cu menționarea numelui și a numărului de telefon ale autorului, titlul fotografiei și denumirea locului unde a fost realizată fotografia, în perioada 1-20 iunie, 1-20 iulie, 1-20 august. În perioada 21-25 iunie, 21-25 iulie și 21-25 august, vor putea fi votate on-line, pe pagina de Facebook a asociației. Cea mai populară dintre fotografii, prin acumularea celor mai multe like-uri și comentarii, va fi recompensată, câștigătorul primind un bon valoric de cumpărături de 500 de lei de la un magazin de articole sportive și/sau foto. Câștigătorul lunii va fi anunțat în 26 iunie, 26 iulie și 26 august.

Concursul este parte a proiectului „Obiectiv: Muntele Șes”, derulat de Asociația Administrația Ariei Protejate Muntele Șes, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd și Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate – Structura Teritorială Bihor, și susținut financiar de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, în cadrul programului „Spații Verzi”, componenta „Arii Naturale Protejate”.

 

Urmărește-ne și pe Google News