Cod galben de vânt puternic în Bihor! Recomandările pompierilor

536
Acoperiș luat de vânt Alesd
Foto ©️ AlesdOnline

Având în vedere faptul că azi, 25 ianuarie, până la ora 19.00, județul Bihor se află sub incidența atenționării meteorologice – Cod galben, ce vizează, conform datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie,“ intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția. 

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate  de  vântul  puternic, parcarea  autovehiculelor se va realiza în  zone  ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Adrian Fora
Fondator și Redactor-șef al AlesdOnline, Adrian Fora lucrează în presa locală din 2007, este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Asociaţiei DJ-lor Profesionişti din România. A început să lucreze ca Dj, reporter și apoi ca redactor-șef în redacția Radio Transilvania Aleșd. Scrie reportaje pe care le ilustrează adesea cu fotografii și informații din toate domeniile de activitate, plecând de la administrație și politică și ajungând pâna la sport sau la viața agitată a orașului Aleșd și a celorlalte localități din Bihor. Crede că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii.